Wiele osób zwraca uwagę na to, czy na terenie wybranego hotelu funkcjonuje restauracja. Możliwość zjedzenia wszystkich posiłków na miejscu, bez konieczności szukania knajp każdego dnia, jest bardzo wygodna i pozwala skupić się wyłącznie na odpoczynku. Opcja ta przydaje się jednak nie tylko podczas turystycznych, ale też służbowych wyjazdów. Sprawdźmy więc w artykule, co mają do zaoferowania hotelowe restauracje!

Zróżnicowane menu

Będąc na wakacjach czy innym wyjeździe, nie można zapomnieć o jedzeniu. Aby jednak nie martwić się o samodzielne przygotowywanie posiłków lub szukanie każdego dnia restauracji na mieście, warto zdecydować się na nocleg z wyżywieniem. Najlepszym rozwiązaniem jest wybór hotelu, który nie tylko zapewnia śniadania w cenie pokoju, ale też daje dostęp do działającej na jego terenie restauracji.

Najlepsze, renomowane obiekty natomiast gwarantują bardzo zróżnicowane menu, w którym każdy znajdzie swoje ulubione dania. Restauracje hotelowe oferują więc potrawy:

  • wegetariańskie i wegańskie,
  • mięsne i rybne,
  • na słono i słodko,
  • tradycyjne i regionalne.

Ponadto kucharze zazwyczaj są w stanie zaproponować coś do jedzenia gościom, którzy mają specjalne preferencje żywieniowe oraz wykluczają ze swoich posiłków poszczególne składniki, np. ze względu na alergię. Wiele obiektów zapewnia też menu z daniami dedykowanymi dla najmłodszych.

Posiłki przez cały dzień

Ogromną zaletą restauracji hotelowych jest również możliwość zjedzenia w nich posiłku o każdej porze dnia. Dzięki temu niezależnie od tego, o której godzinie wrócisz ze swojej wycieczki, zwiedzania okolicy, służbowego spotkania czy szkolenia, będziesz mógł liczyć na pyszny, ciepły posiłek.

Rano zjesz zdrowe śniadanie, w ciągu dnia sycący obiad, a wieczorem lekką kolację. Wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco ze świeżych składników przez najlepszych kucharzy. Co istotne, każdego dnia będziesz mógł wybrać inną potrawę spośród rozbudowanego menu i próbować wielu nowych smaków.

Świeże, zdrowe i pełnowartościowe jedzenie

Jedząc w renomowanych obiektach, takich jak Restauracja Zdrojowa w Gdańsku, masz pewność, że zamawiane przez Ciebie dania są zawsze świeże i przygotowywane z pełnowartościowych składników pochodzących ze sprawdzonych upraw. Szef kuchni przyrządza wszystkie potrawy wyłącznie na bazie certyfikowanych, ekologicznych produktów. Dzięki temu są one nie tylko bardzo pyszne, ale też zdrowe i zapewnią Ci dużą dawkę energii.

Ponadto posiłki w restauracjach hotelowych są zawsze pięknie dekorowane i podawane w bardzo estetyczny sposób, co jeszcze bardziej wpływa na przyjemność płynącą z ich jedzenia. Do każdego dania możesz oczywiście wybrać również swój ulubiony napój w postaci świeżo wyciskanego soku, aromatycznej kawy lub zdrowej herbaty. Gościom polecane są także rozmaite cocktaile, craftowe piwa, wyjątkowe organiczne lub wegańskie wina, szlachetne whisky oraz inne napoje alkoholowe.

Zapisz się do newslettera