Wiele osób zwraca uwagę na to, czy na terenie wybranego hotelu funkcjonuje restauracja. Możliwość zjedzenia wszystkich posiłków na miejscu, bez konieczności szukania knajp każdego dnia, jest bardzo wygodna i pozwala skupić się wyłącznie na odpoczynku. Opcja ta przydaje się jednak nie tylko podczas turystycznych, ale też służbowych wyjazdów. Sprawdźmy więc w artykule, co mają do zaoferowania hotelowe restauracje!
Zróżnicowane menu
Będąc na wakacjach czy innym wyjeździe, nie można zapomnieć o jedzeniu. Aby jednak nie martwić się o samodzielne przygotowywanie posiłków lub szukanie każdego dnia restauracji na mieście, warto zdecydować się na nocleg z wyżywieniem. Najlepszym rozwiązaniem jest wybór hotelu, który nie tylko zapewnia śniadania w cenie pokoju, ale też daje dostęp do działającej na jego terenie restauracji.
Najlepsze, renomowane obiekty natomiast gwarantują bardzo zróżnicowane menu, w którym każdy znajdzie swoje ulubione dania. Restauracje hotelowe oferują więc potrawy:
- wegetariańskie i wegańskie,
- mięsne i rybne,
- na słono i słodko,
- tradycyjne i regionalne.
Ponadto kucharze zazwyczaj są w stanie zaproponować coś do jedzenia gościom, którzy mają specjalne preferencje żywieniowe oraz wykluczają ze swoich posiłków poszczególne składniki, np. ze względu na alergię. Wiele obiektów zapewnia też menu z daniami dedykowanymi dla najmłodszych.
Posiłki przez cały dzień
Ogromną zaletą restauracji hotelowych jest również możliwość zjedzenia w nich posiłku o każdej porze dnia. Dzięki temu niezależnie od tego, o której godzinie wrócisz ze swojej wycieczki, zwiedzania okolicy, służbowego spotkania czy szkolenia, będziesz mógł liczyć na pyszny, ciepły posiłek.
Rano zjesz zdrowe śniadanie, w ciągu dnia sycący obiad, a wieczorem lekką kolację. Wszystkie dania przygotowywane są na bieżąco ze świeżych składników przez najlepszych kucharzy. Co istotne, każdego dnia będziesz mógł wybrać inną potrawę spośród rozbudowanego menu i próbować wielu nowych smaków.
Świeże, zdrowe i pełnowartościowe jedzenie
Jedząc w renomowanych obiektach, takich jak Restauracja Zdrojowa w Gdańsku, masz pewność, że zamawiane przez Ciebie dania są zawsze świeże i przygotowywane z pełnowartościowych składników pochodzących ze sprawdzonych upraw. Szef kuchni przyrządza wszystkie potrawy wyłącznie na bazie certyfikowanych, ekologicznych produktów. Dzięki temu są one nie tylko bardzo pyszne, ale też zdrowe i zapewnią Ci dużą dawkę energii.
Ponadto posiłki w restauracjach hotelowych są zawsze pięknie dekorowane i podawane w bardzo estetyczny sposób, co jeszcze bardziej wpływa na przyjemność płynącą z ich jedzenia. Do każdego dania możesz oczywiście wybrać również swój ulubiony napój w postaci świeżo wyciskanego soku, aromatycznej kawy lub zdrowej herbaty. Gościom polecane są także rozmaite cocktaile, craftowe piwa, wyjątkowe organiczne lub wegańskie wina, szlachetne whisky oraz inne napoje alkoholowe.